Zeefwerk

Zeefwerk

De trommelzeef

Voor het uitzeven van diverse grondstromen is de trommelzeef nog altijd een betrouwbare machine met veel mogelijkheden. Door de grote capaciteit, het makkelijke vervoeren en een korte opbouwtijd is de trommelzeef een snel in te zetten mobiele machine. Vele kuubs grond zijn al door onze trommelzeven heen gegaan. Door het uitwisselen van de zeeftrommels is het mogelijk om de machine snel op de door uw gewenste fractie uit te laten zeven. Naast grond worden er ook vele soorten compost en groenafval uitgezeefd.

Schudzeefinstallatie, vingerzeefsysteem/pennenzeef

Na vele ervaringen met de trommelzeef is het bij Van Lenthe nu ook mogelijk om uw grond uit te zeven met een Vingerzeefsysteem/Pennenzeef.

Deze schudzeefinstallatie is multifunctioneel inzetbaar. De installatie kan worden ingezet voor het uitzeven van stenen met grond, puin, zand, klei, leem, afval, sloophout, compost en nog vele andere producten. De machine staat op een rupsenonderstel, waardoor het mogelijk is 'in het terrein' te werken. Bovendien is de machine hierdoor eenvoudig op een dieplader te transporteren.

Unieke constructie

Middels een invoerbunker wordt het uit te zeven materiaal naar de zeefdekken getransporteerd. Dankzij de unieke constructie van de pennenzeef, heeft het geen dwarsverbindingen. Dit betekent dat er zich op het zeeftraject geen punten bevinden waarachter materiaal kan blijven hangen dat verstoppingen kan veroorzaken. De vingers van de vingerzeef vibreren zeer agressief, dankzij deze sterke vibratie worden de vingers automatisch gereinigd. Grote vetkluiten vallen op deze manier uit elkaar. Verder scheidt het materiaal zodanig dat het gewenste eindmateriaal bij de eerste zeefbeurt afgezeefd wordt.

Binnen enkele minuten bedrijfsklaar

De machine is binnen enkele minuten bedrijfsklaar. Alle functies zijn te bedienen met de afstandsbediening, zodat de machinist niet hoeft uit te stappen voor wijzigingen van het zeef resultaat. Met deze functie kan er zo efficient mogelijk gewerkt worden, naar het gewenste resultaat.